Услови коришћења – Онлајн поезија
   
poezija danasnjih savremenik pesnika i prevodilaca

Песме шаљите на [email protected]


Услови коришћења

Правилник Онлај поезије
Copyrighted.com Registered & Protected

1. ОБЈАВЉИВАЊЕ АУТОРСКИХ РАДОВА

1.1
За објављивање на веб страни Онлајн поезија песме слати у једном ворд документу писане ћирилицом или латиницом са употребом словних знакова ђ, ж, ч, ћ, ш. Потребно је да су радови лекторисани и без словних грешака. У противном радови неће бити узети у разматрање. У документу обавезно написати име аутора, годину рођења и имејл пошиљаоца (аутора радова).

1.2
Уз радове послати краћу биографију писану у трећем лицу једнине и једну фотографију. Фотографија аутора, од стране уредника биће употребљена само за ову веб страну, али уредник не сноси никакву одговорност ако је неко преузме и објави било где.

1.3
Конкурс је отворен током целе године

1.4
Дискреционо право уредника је да самостално одлучује о постављању или евентуалном уклањању ауторских текстова и аутора са ове веб стране у циљу побољшања квалитета садржаја.

1.5
На веб страни Онлајн поезија објавиће се искључиво радови које пошаље сам аутор имејлом на контакт адресу [email protected]. Тиме аутор потврђује да је упознат са Правилником и да на њега пристаје.

1.6
Хонорари за објављене радове нису предвиђени овим Правилником.

1.7
Веб страна је лиценцирана, али и поред тога уредник овог часописа не сноси никакву одговорност ако неко злоупотреби име или радове аутора узимајући их из овог часописа.

1.8
Објављени ауторски радови остају у власништву аутора као његова интелектуална својина, али уредник задржава право да песме, објављене на Онлајн поезији, може самостално објавити, потписане именом аутора и УРЛ адресом са ове веб стране, на некој од друштвених мрежа.

1.9
Једном постављене ауторске текстове може уклонити само уредник. Аутор већ објављених радова не може накнадно захтевати њихово уклањање.

1.10
Овај Правилник је искључиво у надлежности оснивача и уредника Онлајн поезије као потпуно и једино право на његове измене.2.  ПРАВА И ОБАВЕЗЕ ЧИТАЛАЦА

2.1
Читаоци Онлајн поезије имају право да неограничено временски или било у ком другом смислу читају песме на овој веб страни. Такође могу преузимати песме по правилима тачке 2.2. 

2.2 
Читаоци су обавезни да код преузимања песама, те накнадног постављања на свој сајт, блог или неку од друштвених мрежа задрже изворни облик преузете песме, потпишу је именом аутора и наведу извор одакле су песме преузели постављањем линка до песме на овој веб страни с које су их преузели.

2.3
Забрањено је штампање и објављивање песама објављених на веб страни Онлајн поезија у штампаном издању, а без одобрења уредника Онлајн поезије и аутора текстова.

Покретач и уредник сајта
Анђелко Заблаћански
(2. фебруара 2017)